Laurel

Po týždni po príchode do USA nás konečne dali na naše trvalé ubytko. Medzi tým sme sa stihli ešte raz sťahovať a nikto nám vtedy nevedel povedať, kde budeme na trvalo robiť a bývať.

Bývame v mestečku Laurel na polceste medzi Washingtonom a Baltimore. Na prvý pohľad na mapu sa to zdá byť ďaleko od D.C, ale nakoniec sme zistili, že autobusom sme za chvíľku na konečnej stanici metra. A navyše do D.C. predsa len nechodíme každý deň.

Laurel má podľa Wikipedie asi 25 000 obyvateľov, ale na to má dosť veľa obchodov, nákupných centier a hlavne dobludu bazénov :-D. Mesto je v pohode, je tu fakt všetko čo potrebujeme. Možno jediná vec, čo tu chýba je nočný život a bary tu nie sú na každom kroku. Jeden večer sme ale chceli ísť do baru, no skončili sme kvôli búrke v McDonald's.

Stihli sme v Laureli vyskúšať aj večeru v reštaurácii, na Sharkine narodeniny. Bola to talianska reštaurácia, Sharka teda mala cestoviny :-D a ja nejaké mäsko. K tomu nám doniesli zeleninový šalát s cesnakovým pečivom ako predjedlo. Ešte, že som tam bol ja, lebo Sharka nevládala dojesť :-D.
Náš apartmán má dobrú polohu. 5 min chôdze od nás je nákupné centrum, kde je supermarket, obchod z alkoholom, obchody s oblečením, banka a pod. Non-stop je vzdialený asi minútu chôdze a hneď vedľa máme policajnú stanicu, čiže sme v bezpečí :-D. Apartmán je veľmi podobný tomu, kde sme bývali predtým, lebo všetky apartmány, ktoré nám poskytuje zamestnávateľ sú od tej istej spoločnosti. Možno by sa dalo povedať, že ten terajší apartmán má krajšiu kuchyňu aj s barovým pultom.
Chybička nášho apartmánu sú naši dvaja spolubývajúci - Max a Jeff, ktorí robia bordeľ. Ale to naozaj poriadny - kôpky škrupín od vajec naskladané vedľa sporáka, nevyhodený zapáchajúci obal od mäsa a o ich izbe ani nehovorím. No to je ťažko, keď Max má doma upratovačku. Keď sme mali kontrolu apartmánu od manažérky, tak nám nechala odkaz, že to máme popratať, ktorý nám Max chcel skryť. Treba uznať, že sa už trošku polepšili, ale stále je čo zlepšovať.

Obľúbené príspevky z tohto blogu

New York vs Londýn (časť 2/3)

New York vs Londýn (časť 3/3)

New York vs Londýn (časť 1/3)