Prechodné ubytovanie

Keď sme prišli na naše prechodné ubytko, tak sme sa míňali s Ukrajincom, ktorý s nami býval. Ešte v ten večer k nám prišiel ďalší Ukrajinec a na ďalší deň chlapík z Jordánska.

Ubytko bolo veľmi pekné. Mali sme 2 izby, 2 a 3 lôžkové, k tomu veľká obývačka s 2 gaučami a kuchyňa. Mali sme dokonca aj umývačku riadu, aj keď sme ju používali iba ako odkvapkávač riadu, lebo máme tak málo riadov, že sa nám ju neoplatilo zapínať. V izbách sú šatníky, čo sa nám so Sharkou celkom páči, aj keď viac by sme to využili keby sme mali vešiaky. Druhá izba, v ktorej sú chlapci mala dokonca šatník veľký ako nejaká menšia izba :D.

Jediný problém apartmánu bol, že chýba záves v kúpeľni a preto sme tam mali potopu. Vlastne, tú potopu sme mali až odkedy k nám prišiel bývať typek z Jordánska, ktorý sa sprchoval 2x denne a zjavne mu nevadilo, že špliecha vodu po celej kúpeľni. Inak čo sa týka apartmánu fakt nie je čo vytknúť.

Hneď po príchode sme sa vybrali do obchodu, kúpiť niečo pod zub. Spolubývajúci bol v práci a nemali sme nikoho, kto by nám povedal, čo je po blízku, tak reku, že spýtame sa koho stretneme. Avšak netušili sme, že to bude taký problém. Spýtali sme sa asi 4 ľudí a každý z nich nás poslal trošku iným smerom, až nakoniec, keď sme sa pýtali chlapíka pri rampe na parkovisku hotela, tak nás naviedol, že najbližší obchod bude tak 30 min pešo. Dozvedeli sme, že sme skôr v takej obytno-industiálnej časti. A všetci boli takí prekvapený, že sme na pešo a nemáme auto. Po asi hodine a pol od kedy sme vyšli z apartmánu sme k tomu obchodu konečne došli. Mali sme si to najskôr pozrieť na Google maps :D.
Inak okolie bolo fajn, stromy, veveričky, zátišie (trochu bolo počuť rušnú cestu spoza stromov) a blízko bolo aj jazero. Avšak je to skôr vhodné pre rodinné bývanie a nie pre nás študentov, a hlavne keď nemáme auto :D. Najbližší obchod 30 min pešo, stanica metra 20 min pešo. Tešili sme sa teda, že tam budeme len na pár dní, kým nespravíme kurz.

Obľúbené príspevky z tohto blogu

New York vs Londýn (časť 2/3)

New York vs Londýn (časť 3/3)

New York vs Londýn (časť 1/3)