Washington D.C.

Keď sme boli u Tiffany v office, tak nám ešte nevedela povedať, či plavčícky kurz bude hneď na ďalší deň, alebo až o 3 dni. Na druhý deň sme sa dozvedeli, že budeme mať teda tie 2 dni voľna, tak sme neváhali ísť do D.C. pozrieť Obamu a tak. Biely dom sme chceli vidieť ako prvý, čiže metrom sme šli blízko k nemu. Vonku bolo veľmi teplo a Sharke cestou prišlo zle, preto sme sa najprv zastavili na kávu v Starbucks. Po dlhšej pauze sme opäť pokračovali smer biely dom. Môj prvý dojem z neho bol, že je skutočne veľmi biely. Asi ho musia často bieliť. Pred ním sme sa pofotili, rovnako tak činila hŕstka turistov a bol tam tiež aj nejaký protestujúci. Sharke ešte nebolo úplne OK, tak že si sadneme do parku hneď vedľa. Pospala si na mojich kolenách a ja som zatiaľ kŕmil veveričky. Také milé stvorenia. Občas sa k nim pridali aj holuby a vrabce. Mám pocit, že vo veľkomestách stretávam ešte viac zvierat ako na dedine, keď si spomeniem napr. na kŕmenie husí v Londýne a kačiek v Paríži.

Po asi hodine spánku bolo Sharke lepšie, tak sme išli omrknúť Dom z druhej strany. V podstate to nebolo až také zaujímavé, ale sranda bola keď sme vytiahli slovenskú vlajku a o sekundu na to nám niekto kričal 'Slovakia'. Nie žeby bol Slovák, ale prekvapilo ma už len to, že poznal vlajku :-D.
Dosť bolo bieleho domu a tak sme sa vybrali k takému vysokému stĺpu, čo sa volá Washington Monument, niečo ako obelisk. A neviem, či to tiež nemajú z Egypta. Fakt to bolo poriadne vysoké.

Nejaký čas sme zabili fotením a keďže už bolo dosť hodín, tak sme viac pochodiť nestihli. Vedeli sme ale, že sa nemáme kam plašiť, a že do centra Washingtonu ešte zavítame. Cestou na apartmán sme ešte chceli nájsť redukciu na americké zástrčky, ale keďže centrum Washingtonu nie je zrovna plné nákupných centier, tak sme obišli naprázdno.

So Sharkou sme sa po pobyte v centre zhodli, že Washington je nám veľmi blízky, lebo nám pripomína také európske mesto. Nie sú tu mrakodrapy, ale skôr nižšie budovy a veľa historických budov, prípadne takých, ktoré sú nové, ale vyzerajú ako historické. No proste niečo ako Paríž bez Eiffelovky.

Obľúbené príspevky z tohto blogu

New York vs Londýn (časť 2/3)

New York vs Londýn (časť 3/3)

New York vs Londýn (časť 1/3)